Novi stanovnici i jedno venčanje

Napokon su prošle velike vrućine i uskoro se možemo radovati plodovima letnjeg rada koje donosi jesen. Tako je i u Zoološkom vrtu, u koji su pristigle dugo očekivane nove životinje od kojih se neke već i mogu videti. Vrt je bogatiji za šetlandskog ponija, patuljastu vidru kao i mistične Servale.

Nije tajna da je naša Azijska patuljasta vidra Goku, dugo bio sam, i svojski smo se trudili da mu nađemo devojku koja nije sa njim u srodstvu. Rešenje se pojavilo zahvaljujući dugogodišnjoj dobroj saradnji sa Beogradskim zoološkim vrtom, odakle je stigla ženka po imenu Pikaču (po istoimenoj junakinji crtanog filma). Iz početka smo se svi plašili kako će da prođe njihovo upoznavanje, ali od trenutka kada su se nanjušili bilo je jasno da je to ljubav na prvi pogled. Prvo veče Pika i Goku su spavali jedno do drugog razdvajala su ih samo vrata. Sutradan kada je veterinar konstatovao da su svi očekivani rezultati i pretrage ispravne, vrata su se otvorila i dve vidre su se poljubile, od tog trenutka se prate uvo uz uvo i ne razdvajaju na duže od minut. Pika je još jako stidljiva, pa se plaši svih novih stvari u ispustu, ali je hrabri Goku uvek tu da je uteši i da odagna strahove.

Nadamo se da će njihova sreća biti krunisana mladim vidrama već na proleće, pošto su se još juče uselili u kućicu.Vidre vas dočekuju odmah kod ulaza, preko puta tigrova, a kako cveta ljubav možete videti i sami, pa vas pozivamo da ih pogledate.

Što se tiče tri servala i preslatkog ponija, oni se za sada nalaze izvan očiju javnosti kako bi se postepeno prilagodili na novu okolinu i timaritelje, tako da će njihov izlazak u volijere biti postepen.