Od danas kapije ZOO vrta na Paliću otvorene su za posetioce

Nakon nešto više od mesec dana, kapije Zoološkog vrta na Paliću od danas su ponovo otvorene za posetioce. Radno vreme blagajne je od 9 do 16 časova, dok će radno vreme za prvomajske praznike biti usklađeno sa odlukom o policijskom času.

Usled ublažavanja restriktivnih mera, Zoo vrt na Paliću od danas ponovo radi, a kako je u pitanju boravak na otvorenom, posetioci nisu u obavezi da nose maske i rukavice. Ipak, to ne znači da preventivne mere nisu preduzete, objašnjava Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u Zoološkom vrtu.

– Zatvoreni prostori kao što su velika papagajnica i eko centar, gde borave papagaji, krokodili, zmije, ostaće zatvoreni za posetioce, jer su u pitanju mali i uski prostori gde ne bi trebalo da se okuplja više ljudi, a sve na otvorenom biće slobodno za šetnju. Takođe, istakli smo obaveštenje da posetioci treba da održavaju socijalnu distancu, te da ako primete da je kod neke životinje gužva, malo pričekaju i drže odstojanje od dva metra – kaže Toljagić.

A prva poseta Zoo vrtu nakon nešto više od mesec dana za sugrađane će biti posebna, jer će po prvi put moći da vide i nova potomstva koja su u proteklom periodu došla na svet. Ova oaza biljnog i životnjiskog sveta na Paliću u međuvremenu je postala bogatija za mladunce antilope, lame, dikobraza i emua, a od petka i za još jednu prinovu.

– Rodila se još jedna beba alpaka lame. U pitanju je zdrava ženkica i sve nas raduje što smo brojčano jači – ističe naša sagovornica.

Radno vreme Zoo vrta na Paliću je od 9 do 16 časova, dok će se radno vreme za prvomajske praznike, kao i za naredni period, prilagođavati odluci o policijskom času.

 Kako se policijski čas bude skraćivao, produžavao ili ukidao, tako će i Zoo vrt menjati svoje radno vreme, te je najbolja preporuka posetiocima da prate naš zvanični sajt ili Fejsbuk stranicu, gde redovno objavljujemo sva važna obaveštenja – poručuje Toljagić.