Crvenouha kornjača – Naučno ime ove kornjače je Chrysemys scripta elegans (pre je bilo Trachemys scripta elegans), i pripada porodici Emydidae. Ovo je vodena kornjača, dobar plivač, i u dvljini će često biti viđena dok se sunča na kamenju, drveću, ili drugim površinama iznad vode. Kornjače su reptili, hladnokrvne životinje, pa im treba spoljašnji izvor toplote. Sunčaće se rado, a u divljini, iskopati jamu u zemlji da bi se hibernirale u toku zime. Tri glavna uslova za održavnje ove kornjače u dobrom zdravlju su toplota, čista voda i pravilna ishrana.

Crvenouha kornjača obično naseljava Sjedinjene Države od Ilinoisa do Meksičkog zaliva, i istočnu obalu zapadnog Teksasa. Može se naći i u drugim delovima, verovatno zato što su ljudi puštali svoje kornjače ljubimce u te zone. Provode najviše vremena u ili oko vode.

Novorođenčad je veličine oko 2.5 cm. Crvenouha kornjača može dostići dužinu od 30.4 cm.

Crvenouha kornjača – Naučno ime ove kornjače je Chrysemys scripta elegans (pre je bilo Trachemys scripta elegans), i pripada porodici Emydidae. Ovo je vodena kornjača, dobar plivač, i u dvljini će često biti viđena dok se sunča na kamenju, drveću, ili drugim površinama iznad vode. Kornjače su reptili, hladnokrvne životinje, pa im treba spoljašnji izvor […]