Обележен Дан дивљих врста – „Cites“ конвенција

У Зоолошком врту на Палићу, у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе, одржана је недеља посвећена трећем марту – Дану дивљих врста (од 4. до 8. марта 2019. године). Током целе недеље организована су интерактивна предавања и радионице за ученике основних школа.

Манифестацију је посетило око 500 ђака који су имали прилику да се упознају са значајем очувања дивље флоре и фауне. Организована је изложба артефаката заплењених животиња и њихових деривата, као и изложба препарираних дивљих врста са наших простора. Циљ је био да се деци објасни због чега трговина животињама угрожава те животиње и који су то фактори који их угрожавају. Затим, колико је важно чувати природу, биљни и животињски свет како би живот на планети Земљи могао да опстане.

Кристијан Овари и Весна Давидовић из Зоолошког врта Палић у сарадњи са Илијом Миљковић и Марином Јањош из Покрајинског завода за заштиту природе су организовали низ предавања и радионица. Суботички ђаци су се упознали са значајем „CITES“ конвенције о међународном промету угрожених врста дивље флоре и фауне. Деца су такође научила шта треба да ураде уколико примете повређену животињу у природи. Објашњено им је шта Зоолошки врт Палић и Покрајински завод за заштиту природе раде како би спасили угрожене животињске врсте.

Share your love