Oroszlán
Oroszlán
Arany király a Szavannán
Az oroszlán, a macskafélék családjának tagja és az egyik „nagy macska” a Panthera nemzetségben, a hímek jellegzetes sörényéről ismert, átlagos súlya 180-255 kilogramm. A nőstény oroszlán, amelynek nincs sörénye a hatékonyabb vadászat érdekében, hosszabb farokkal rendelkezik, amelynek végén egy fekete, szőrös bojt található. Bár a nőstények kisebbek, mozgékonyabbak és gyorsabbak, így ők végzik a vadászatot, míg a hímek őrködnek a terület körül és védik a falkát.
Jellemzők
Rend (Order):
Ragadozók (Carnivora)
Család (Family):
Macskafélék (Felidae)
Tudományos név:
Panthera leo
Élőhely:
Erdő, szavanna, bozótos, legelők, sivatag
Származás:
Afrika
Jelenlegi irányzat:
Csökkenő
Egyedek száma a világon:
23.000-39.000
Élettartam:
10-14 év
*Források iucnredlist.org
Legyen hős az állatok számára
Fogadjon örökbe vadállatot, és éljen át egyedülálló kapcsolatot a természettel. Az Ön támogatása biztosítja, hogy ezek az állatok mindent megkapjanak, amire szükségük van, és Ön egy felbecsülhetetlen élményt kap.
