Научне трибине

Истражимо заједно необичне чињенице о животињском царству и о тајнама природе која нас окружује

Научне трибине

Циљ научних трибина

У Зоо врту на Палићу неретко се организују научне трибине. Оне имају за циљ да промовишу научна истраживања и подстакну нова а све то на општу добробит животиња.

Сврха научних трибина

Научне трибине пружају платформу за размену нових истраживања, информација и идеја између стручњака, истраживача и запослених у зоо вртовима.

Кроз дискусије о научним истраживањима и праксама у зоо вртовима, ове научне трибине заиста доприносе унапређењу свеукупне бриге о животињама, њиховом смештају, понашању, исхрани, здрављу и репродукцији.

EAZA трибина

Трибина покрива теоријски и практични део о основама добробити, као и начине повећања квалитета живота животиња у заточеништву. Намењен је особама које свакодневно раде са дивљим врстама животиња, ветеринарима, тимаритељима, са циљем да се побољшају услови добробити животиња. Радионице и предавања имали су фокус на прстенорепим лемурима, те се обогатио њихов животни простор у унутрашњем и спољашњем испусту.

Конгрес ветеринара

Курс покрива теоријски и практични део о основама добробити, као и начине повећања квалитета живота животиња у заточеништву. Намењен је особама које свакодневно раде са дивљим врстама животиња, ветеринарима, тимаритељима, са циљем да се побољшају услови добробити животиња. Радионице и предавања имали су фокус на прстенорепим лемурима, те се обогатио њихов животни простор у унутрашњем и спољашњем испусту.

Партнери

Наши сарадници

Постаните херој за животиње

Удомите дивљу животињу и доживите јединствено искуство повезаности с природом. Ваша подршка осигурава да ове животиње добију све што им је потребно, а ви ћете добити непроцењиво искуство.