О нама

Наша страст према очувању природе, мисија за заштиту животиња и визија за будућност врста

Историјат

Зоо врт Палић

Зоолошки врт Палић је основан 31. маја 1950. године као установа културе, а град Суботица је поносни оснивач ове институције. Сам почетак врта обележили су медвед, мајмун и папагај, који су били први становници овог магичног места. Са површином од 15 хектара, од којих је 10 хектара култивисаног парковског простора, Палић пружа угодан и природан амбијент свим посетиоцима.

Основна делатност установе је:

Врт располаже са око 160 животињских врста и око 450 примерака животиња, што илуструје богатство фауне које се налази у њему. Ове разновстне животињске врсте смештене су у четрдесетак волијера, кавеза или објеката. 

У склопу Зоо врта налази се и ботаничка баштина која представља збирку многих заштићених врста. Либански кедар, џиновска секвоја и ариш само су неки од примерака нетипичних лишћара и четинара који красе ову оазу природе.

Зоо врт у бројкама

1950.

година оснивања

100+

Животињских врста

300+

Врста дрвећа и шибља

800+

Јединки у прихватилишту

Мисија

Очување природе и дивљих животиња

Мисија Зоолошког врта је посвећена очувању дивљих животиња и њихових природних станишта кроз едукацију, истраживање и подршку пројектима очувања.

Визија

Инспирација за будућност природе

Визија Зоолошког врта обухвата стварање света у којем људи свих узраста развијају дубоко поштовање према животињама, те активно доприносе очувању природе.

Ваша донација чини разлику

Донирајте данас како бисте заједно са нама били хероји природе. Кликните овде како бисте донирали.