Haflinger rasa konja razvijala se u 18. i 19. veku u tirolskim planinama koje su bile deo nekadašnje Austrije. Dobila je ime po tirolskom selu Hafling, a karakteriše je niži rast i alata boja, sa svetlom, laneno-žutom grivom.

Većina haflingera se još uvek uvozi iz Austrije. Svi austrijski haflingeri na sebi nose žig u obliku runolista sa slovom H u sredini. Državne farme u Austriji imaju pažljivo birane pastuve koji se koriste za održavanje kvaliteta rase.

Haflingeri se dobro snalaze u takmičenjima s drugim rasama, često pokazujući sposobnost i snagu iznenađujuću za svoju veličinu. Zbog pitome naravi i poslušnosti posebno su pogodni kao dečiji jahaći konji. Brzo uče i uz korektno školovanje imaju mogućnost i temperament da briljiraju u raznim disciplinama. Moderni haflinger konj danas je raširen svuda po svetu i aktivan u različitim primenama, poput vuče, nošenja tereta, lakih zaprega, vestern i terenskog jahanja, dresure, preskakanja prepona i programa terapijskog jahanja.

Haflinger rasa konja razvijala se u 18. i 19. veku u tirolskim planinama koje su bile deo nekadašnje Austrije. Dobila je ime po tirolskom selu Hafling, a karakteriše je niži rast i alata boja, sa svetlom, laneno-žutom grivom. Većina haflingera se još uvek uvozi iz Austrije. Svi austrijski haflingeri na sebi nose žig u obliku […]