На свет дошли младунци антилопе и дикобраза

Роде слећу у Зоолошки врт на Палићу. И буквално и фигуративно. Док чекају да им се врати пар рода, који се ту заљубио и свио гнездо, палићки Зоо врт богатији је за младунче антилопе, које је дошло на свет пре два дана, и нешто старојег дикобраза.

Младунче антилопе је још увек под надзором ветеринара и далеко од очију посетилаца, али зато је мали дикобраз уз своју мајку. Преслатка бодљикава животињица, налик на прасенце, на пречац ће освојити срца посетилаца.

Нови становници су и три мужјака сервала,  који су презимели на Палићу и сада су пуштени у први испуст.

Јако су грациозни, занимљиви и вредан додатак збирци животиња из Африке – каже биолог Кристијан Овари.  – Посетиоци могу да их нађу у објекту који се налази између леопарда и мрког медведа. У питању је врста сисара из породице мачака, витког је тела,  крзно му је смеђе боје веома лепо ишарано тачкама и пругама и има најдуже ноге у односу на тело од свих мачака и то је оно што га чини карактеристичним.

Атракција за посетиоце је и лавица Кјара, младунче које је дочекано са одушевљењем. Сада расте уз маму и тату, весела је и окретна. И једина има храбрости да дође код оца, „краља животиња“ и поједе му храну.

Медвед Медени је на Сретење изашао из пећине и најавио крај зиме и долазак лепих дана. Међутим, очигледно се није скроз наспавао па је још увек зубато сунце искористио за поподневну дремку.

У његовој позоцији био је и шимпанза Томи. За разлику од њих, фока је активна од раног јутра, а у првим лепим данима хедонистички уживају и жирафа, тигрови, нојеви, зебра, лемури и многи други становници палићког животињског царства.

Извор:subotica.com

Share your love