Поклон Зоолошког врта града Београда

Арктички вукови, мужјак и женка, као поклон Зоолошког врта града Београда, постали су нови становници ЗОО врта Палић и тиме обогатили збирку као нова врста животиње.
Након кратког прилагођавања на ново станиште и смештај, бели вукови су убрзо почели истраживати око себе и упознавати своје прве комшије, 4 јединке сивог вука.
Арктички вук ( Canis lupus arctos ), бели или поларни вук, подврста је сивог вука и пореклом је из Канаде. Разликује се од сивог вука по боји, нешто мањим димензијама тела, ужој лобањи, мањим ушима и краћем носу.

Опстанак арктичког вука још није доведен у питање, иако је пре 25 година дошло до опадања популације, првенствено због смањеног броја мошусног говеда и арктичког зеца, који су основна храна за вукове. И поред недостатка хране, већа опасност за губитак вукова су све јасније климатске промене, које утичу на природно станиште белих вукова.
Посетиоци Зоолошког врта Палић, нову врсту животиње – беле вукове – могу видети свакога дана у испусту поред сивих вукова, а у близини испуста за камиле и мајмунског језера.

Share your love