Обележавања годишњице ЦИТЕС Конвенције

Овим путем Вас позивамо да узмете учешће у дану обележавања годишњице CITES Конвенције, која је потписана у Вашингтону 3. марта 1973. Циљ ове промоције CITES -а је да се грађанству скрене пажња на опасности које угрожавају опстанак дивље флоре и фауне.

Зоолошки врт Палић, планира да обележи овај догађај постављањем табли које је израдио Павле Јовановић испред CITES Канцеларије, а које ће бити преведене на језике националних мањина. Од 10.00 часова се званично отвара и мала изложба артефаката у сарадњи са Природњачким музејем у Београду, на којој ће бити изложени артефакти који су пореклом из заплене, или деривати животиња које су биле штићеници зоолошког врта.

Циљ је да се помоћу елемената очигледне наставе посетиоцима скрене пажња на реалне опасности изумирања као и да се промовишу заједнички напори Зоо врта са партнерским установама (Завод за заштиту природе, Покрајински Завод за заштиту природе, Природњачки музеј, Министартсво, Инспекцијски органи, …) за помоћ дивљим животињама, њихово лечење и збрињавање, сузбијање кријумчарења и сличних штетних делатности за дивљу фауну и флору.

Надамо се да насупрот временским условима можете да узмете и Ви учешћа у вом програму.

Место одржавања: Зоолошки врт Палић- ЕАР сала (простор преко пута лавова)

Време одржавања: 03.март 2018. субота од 10.00 – 15.00 ч.

 

Share your love