Образовање

Настава изван учионице: Упознајте и истражите свет животиња кроз наше образовне програме

Образовање као најважнија улога зоо врта

Традиција образовања

Зоолошки врт Палић је један од зачетника зоопедагогије у Србији, те је свој програм образовања који знамо у данашњој форми почео развијати још 1980-их година. Kултура и образовање школске деце и посетилаца врта је једна од четири основне делатности Зоо врта Палић.

Данас смо препознатљиви као један од зоолошких вртова у региону који има један од најбоље организованих и разрађених програма образовања свих узраста, не само основаца којих месечно угостимо преко 2000, него и средњошколаца који осим класичних предавања имају и средњошколску праксу којом стичу драгоцено знање и искуства.

Наставни програм

Зоопедагошки рад представља образовне активности и у ширем смислу, те у себи садржи и израду информативних табли, писање текстова, рад са посетиоцима, медијима, сарадњу са стручним установама, факултетима, удружењима и фондацијама.

Базиран је на наставом програму Зоо врта који чини предавања, презентације и практичне и ликовне радионице из области зоологије, ботанике, опште биологије, екологије тј. по изборном предмету Чувари природе. 

У овом програму учествује двадесетак основних школа и вртића из Суботице и околних насеља до 30 км удаљености од ЗОО врта.

Опрема

У врту имају обезбеђену учионицу са савременом опремом: рачунар, пројектор, озвучење и интернет.

Превоз

У сарадњи са превозником, деца се по унапред договореном распореду довозе аутобусом од школе до врта и назад.

Трајање

Рад са децом нижих разреда основних школа траје током целе школске године.