Искуствено учење у ЗОО врту Палић

Ученици три одељења Политехничке школе, смера Ликовни техничар, у протеклом периоду вредно су радили на осликавању Зоолошког врта, тачније зида око кавеза, у ком су смештени тригрови. Ова друштвено корисна акција настала је у склопу пројекта „Искуствено учење“ Kolping centra Srbije.

Идеја пројекта „Искуствено учење“ је да се наставни програм спроведе кроз праксу корисну за друштвену заједницу, коју су ђаци Политехничке школе одржали у кругу Зоолошког врта. Фасаду кавеза у ком су смештени тигар и тигрица, за наношења мотива и боја, припремили су ученици друге године грађевинског смера, након чега су два одељења ликовних техничара, спретним рукама и вештим потезима четкице, оживљавали слику природног станишта краља животиња источњачких земаља.

Поред простора око смештајног капацитета „великих мачака“, прваци ове средње стручне школе, имали су задатак да рестаурирају пано за фотографисање код мајмуна, који важи за једну од главних атракција суботичког Зоолошког врта.

Палићки зоо-врт постоји већ 70 година и велики је изазов за руководство да изнова осмишља нове понуде туристима. Сарадња са Политехничком школом се показала као прави одабир, те ће се она сигурно наставити и у будућности.

У јеку годишњих одмора, свакодневицу становника врта, овог и наредног месеца, испратиће велики број радозналих „очију“. У наредним данима популација ће се повећати за два америчка бизона, једног мерката, једну двогрбу камилу, као и нову врсту мајмуна – De brazza мајмуна.

Share your love