Од данас капије ЗОО врта опет отворене

Након нешто више од месец дана, капије Зоолошког врта на Палићу од данас су поново отворене за посетиоце. Радно време благајне је од 9 до 16 часова, док ће радно време за првомајске празнике бити усклађено са одлуком о полицијском часу.

Услед ублажавања рестриктивних мера, Зоо врт на Палићу од данас поново ради, а како је у питању боравак на отвореном, посетиоци нису у обавези да носе маске и рукавице. Ипак, то не значи да превентивне мере нису предузете, објашњава Јелена Тољагић, координаторка образовних и промотивних активности у Зоолошком врту.

– Затворени простори као што су велика папагајница и еко центар, где бораве папагаји, крокодили, змије, остаће затворени за посетиоце, јер су у питању мали и уски простори где не би требало да се окупља више људи, а све на отвореном биће слободно за шетњу. Такође, истакли смо обавештење да посетиоци треба да одржавају социјалну дистанцу, те да ако примете да је код неке животиње гужва, мало причекају и држе одстојање од два метра – каже Тољагић.

А прва посета Зоо врту након нешто више од месец дана за суграђане ће бити посебна, јер ће по први пут моћи да виде и нова потомства која су у протеклом периоду дошла на свет. Ова оаза биљног и животњиског света на Палићу у међувремену је постала богатија за младунце антилопе, ламе, дикобраза и емуа, а од петка и за још једну принову.

– Родила се још једна беба алпака ламе. У питању је здрава женкица и све нас радује што смо бројчано јачи – истиче наша саговорница.

Радно време Зоо врта на Палићу је од 9 до 16 часова, док ће се радно време за првомајске празнике, као и за наредни период, прилагођавати одлуци о полицијском часу.

 Како се полицијски час буде скраћивао, продужавао или укидао, тако ће и Зоо врт мењати своје радно време, те је најбоља препорука посетиоцима да прате наш званични сајт или Фејсбук страницу, где редовно објављујемо сва важна обавештења – поручује Тољагић.

Share your love