Звезда је рођена, мала лавица чека име!

Звезда је рођена. Мала лавица прави своје прве кораке десетак дана од доласка на свет. Мајка Џамила скривала је младунче од очију јавности, а када ју је михољско сунце измамило у шетњу, добили смо прилику да га снимимо.

„Малецка се лепо развија. Има десетак дана, отворила је очи и почела је да истражује свет око себе“, објашњава Кристијан Овари, биолог у Зоо-врту „Палић“.

„У суштини брзо напредује јер је јединица. Сви смо усхићени и јако срећни поготово што је девојчица и биће јако леп додатак нашој породици лавова. Ако ствари буду ишле како треба она ће највероватније бити мама новој генерацији лавића“, додао је биолог.

У палићком врту природе процењују да ће мала лавица за две до три недеље изаћи из волијере. Тада ће и посетиоци моћи да је упознају, а сви су позвани да предложе име.

„Најзанимљивија имена ћемо ставити на гласање на нашу страницу на Фејсбуку и на тај начин ћемо добити име које ће она носити“, најављује Весна Давидовић.

Зоолошки врт на Палићу расписао је и ликовни конкурс на тему „Младунче лава“, а радови се могу послати обичном и електронском поштом.

 

Share your love