Нови становници и једно венчање

Напокон су прошле велике врућине и ускоро се можемо радовати плодовима летњег рада које доноси јесен. Тако је и у Зоолошком врту, у који су пристигле дуго очекиване нове животиње од којих се неке већ и могу видети. Врт је богатији за шетландског понија, патуљасту видру као и мистичне Сервале.

Није тајна да је наша Азијска патуљаста видра Гоку, дуго био сам, и својски смо се трудили да му нађемо девојку која није са њим у сродству. Решење се појавило захваљујући дугогодишњој доброј сарадњи са Београдским зоолошким вртом, одакле је стигла женка по имену Пикачу (по истоименој јунакињи цртаног филма). Из почетка смо се сви плашили како ће да прође њихово упознавање, али од тренутка када су се нањушили било је јасно да је то љубав на први поглед. Прво вече Пика и Гоку су спавали једно до другог раздвајала су их само врата. Сутрадан када је ветеринар констатовао да су сви очекивани резултати и претраге исправне, врата су се отворила и две видре су се пољубиле, од тог тренутка се прате уво уз уво и не раздвајају на дуже од минут. Пика је још јако стидљива, па се плаши свих нових ствари у испусту, али је храбри Гоку увек ту да је утеши и да одагна страхове.

Надамо се да ће њихова срећа бити крунисана младим видрама већ на пролеће, пошто су се још јуче уселили у кућицу.Видре вас дочекују одмах код улаза, преко пута тигрова, а како цвета љубав можете видети и сами, па вас позивамо да их погледате.

Што се тиче три сервала и преслатког понија, они се за сада налазе изван очију јавности како би се постепено прилагодили на нову околину и тимаритеље, тако да ће њихов излазак у волијере бити постепен.

Share your love