Упознајте наше усвојитеље животиња

Инспирисан програмом бројних европских Зоо вртова, Зоолошки врт Палић даје могућност усвајања животиња из збирке Зоолошког врта и тиме усвојитељи дају подршку за добробит животиње. Програм подразумева донацију за животињу, није класично усвајање, јер животиња не напушта Зоо врт.

Сваке године постоји интересовање за Програм усвајања, а ово је прича једног Усвојитеља…

 

ПЕТАР УЧАЈЕВ, Београд

Како сте чули за Програм усвајања животиња у Зоо врту Палић?

– За Програм усвајања животиња у Зоо врту Палић смо сазнали када смо средином јануара 2023. године дошли у посету па приметили имена и презимена усвојитеља животиња поред њихових кавеза. Најпре баш нисмо схватили концепт усвојења и шта то уствари значи, па смо чак били у страху да ћемо стварно усвојену животињу повести кући на бригу. Децу је то радовало, али нас старије и не баш.

 

Зашто сте се одлучили за „усвајање“ животиње?

– Након разговора са запосленима у Зоо врту, пожелели смо и да ми дамо мали допринос бризи о животињама у Зоо врту и да постанемо нечији „усвојитељ”. Мислимо да је брига о животињама веома важна, а посебно брига о егзотичним животињама које не могу тек тако да се виде у нашем окружењу, а некако нам се чини да у ту бригу сви морају да се укључе.

 

Ко је бирао врсту животиње и зашто баш та животиња?

– Златног агутија је изабрала моја братаница Сара јер јој се веома свидео, а има морско прасе и иначе воли глодаре. Заинтересовало нас је и то што никад за њега нисмо чули па смо сматрали да је он прави избор за нас. Тако су моја ћерка Лара и братаница Сара постале усвојитељке златног агутија.

 

Колико често посећујете Зоо врт Палић?

– Зоо врт Палић посећујемо између три до пет пута годишње и чак нам се више свиђа од Зоо врта у Београду.

 

Фотографија: Лара Учајев

Share your love